(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Cibulová
Potřebné ingredience
cibule 5 ks sůl 1 lžička máslo 30 g černý pepř 5 kulička olej 2 lžíce hladká mouka 1 lžička polévkové koření 5 kapka voda nebo vývar 1.5 l rohlík nebo kousek bagety 3 ks ementál 150 g
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na tenká kolečka či půlkolečka a osmažíme na části oleje a másla dorůžova. Zaprášíme moukou, zalijeme vodou nebo vývarem a přikápneme polévkové koření. Posolíme, přidáme pepř a necháme nejméně čtvrt hodiny vařit. Sýr jemně nastrouháme.
Na plátky nakrájené rohlíky osmažíme na zbytku oleje a másla a klademe je do polévkové mísy střídavě s vrstvou ementálu. Osmažené houstičky můžeme dát přímo do polévkových talířů a posypat sýrem podle přání. Těsně před podáváním vše zalijeme horkou polévkou.
Na plátky nakrájené rohlíky osmažíme na zbytku oleje a másla a klademe je do polévkové mísy střídavě s vrstvou ementálu. Osmažené houstičky můžeme dát přímo do polévkových talířů a posypat sýrem podle přání. Těsně před podáváním vše zalijeme horkou polévkou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé